Aa en Maas wint FUTUR proof award 2021

Tijdens FUTUR LIVE! op 21 januari is waterschap Aa en Maas verkozen tot FUTURPROOF organisatie 2021. De FUTURPROOF-award wordt uitgereikt aan de organisatie die de meeste ontwikkelingen maakt op het gebied van jongeren aantrekken en behouden en inspelen op de toekomst.

Ze namen het op tegen het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum en de gemeente Lelystad.

Aa en Maas wint FUTURproof award 2021

Het juryrapport

De organisatie kenmerkt zich volgens de jury door het harde werken aan vernieuwing. Aa en Maas maakt zich sterk voor de persoonlijke ontwikkeling van talenten en autonomie. Een tweede voorbeeld is dat zij een samenwerkingsverband hebben met een jeugdbestuurder om jongere talenten te bereiken en te informeren over de organisatie. Een brede groep medewerkers van het waterschap wis de juryleden te overtuigen dat zij naast verjonging ook het werkgeluk, de maatschappelijke impact en samenwerkingen hoog in het vaandel hebben staan. 

Prijzenpot

Waterschap Aa en Maas krijgt een cheque aangeboden van DisGover, waarmee de organisatie brainstormsessies kan laten organiseren, een workshop ‘online faciliteren’ kan krijgen of een action learning project. Ook krijgt het waterschap een mooi plakkaat voor aan de gevel. 

Eerdere winnaars

In 2020 werd de award uitgereikt aan de gemeente Hollands Kroon. De winnaar van 2019 is CIV Rijkswaterstaat.

Over FUTUR

FUTUR is hét landelijke netwerk van én voor jonge ambtenaren die werkzaam zijn bij overheidsorganisaties in Nederland. FUTUR streeft naar een publieke sector die zich blijft uitdagen en vernieuwen door de stem van de jonge ambtenaar te laten horen. De Vereniging werken voor waterschappen heeft een tweejarige samenwerking met FUTUR, omdat de Vwvw het belangrijk vindt om ook jonge ambtenaren al vroeg te betrekken bij besluitvorming en het kijken naar de toekomst.