ga naar de hoofdinhoud

Collectieve zorgverzekering

Medewerkers die werken bij een organisatie die lid is van de Vwvw, kunnen een collectieve zorgverzekering afsluiten. De Vwvw heeft het collectieve zorgverzekeringscontract sinds 2021 voor een periode van 4 jaar gegund aan CZ, IZA en Menzis.

Deze verzekeraars bieden een naturapolis en een restitutiepolis. Een nieuw element is de budgetpolis. De collectieve verzekering voorziet in 3 aanvullende verzekeringen en 2 aanvullende tandartsverzekeringen.

Collectiviteitskorting verdwijnt deels

De collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering is per 1 januari 2023 verdwenen bij alle zorgverzekeraars. De collectiviteitskorting op de aanvullende (tandarts)verzekeringen blijft wel bestaan.

Vergelijk je zorg

Op www.collectiefzorgaanbod.nl vind je de premies van het collectieve zorgaanbod. Je kunt je huidige zorgverzekering (ook als je die elders hebt afgesloten) qua prijs en inhoud vergelijken met die van de verzekeraars van het collectief zorgaanbod.

Voorstellen bedrijfszorg CZ, IZA en Menzis

Naast de collectieve zorgverzekering voor werknemers is bedrijfszorg een belangrijk onderdeel van de aanbesteding geweest. Bedrijfszorg is een aanbod van de verzekeraar om organisaties te ondersteunen op het gebied van vitale(re) medewerkers en duurzame inzetbaarheid. Een lid van de Vwvw is vrij met 1 of meerdere verzekeraars in gesprek te gaan over implementatie van bedrijfszorg in hun organisatie.

CZ

Investeren in de gezondheid en vitaliteit van medewerkers is belangrijk. Welke oplossingen zijn er voor het aanpakken van werkstress? En hoe verbetert het welzijn van de medewerkers? Ontdek de webinars van CZ via de themakalender. Een webinar kan na aanmelding ook later worden teruggekeken.

> Bekijk het bedrijfszorgaanbod van CZ

IZA

Bij Mijn Bedrijfszorg is er keuze uit diverse interventies die helpen bij het voorkomen of behandelen van mentale klachten. Bijvoorbeeld door bedrijfsmaatschappelijk werk of deelnemen aan een workshop over mindful werken. Ook biedt Mijn Bedrijfszorg interventies aan voor het voorkomen en herstellen van fysieke klachten, waaronder arbeidsfysiotherapie. Ook is er de mogelijkheid tot ondersteuning bij het maken van gezonde leefstijlkeuzes, zoals een mantelzorgcoach of vitaliteitscoaching. Het brede scala aan interventies van Mijn Bedrijfszorg stimuleert om op een positieve manier te werken aan een gezondere en gelukkigere levensstijl.

> Bekijk het bedrijfszorgaanbod van IZA

Menzis

Wil jouw organisatie inspiratie en handvatten ontvangen om de leefkracht van medewerkers te versterken? Volg dan de Menzis webinars! Iedere eerste dinsdag van de maand organiseert Menzis in samenwerking met providers een webinar voor HR-professionals over uiteenlopende gezondheidsthema’s.

> Bekijk het bedrijfszorgaanbod van Menzis