Nieuws

Nieuws
VWVW Logo

Initiatiefwetsvoorstel verplichte vertrouwenspersoon aangenomen

De Tweede Kamer heeft op 23 mei het initiatiefwetsvoorstel aangenomen dat werkgevers met 10 of meer medewerkers verplicht om een vertrouwenspersoon aan te wijzen.

Lees meer
Nieuws
VWVW Logo

Uitbreiding toepassing ontziemaatregel fysiek verzwarende omstandigheden

De ene functie is fysiek zwaarder dan de ander. Om zoveel mogelijk rekening te houden met de fysieke belasting van sommige functies kan er gebruik worden gemaakt van de ontziemaatregel. Het aantal functies dat gebruik kan maken van deze ontziemaatregel, is uitgebreid. Dit was een cao-afspraak uit 2022 die nu is uitgewerkt.

Lees meer
Nieuws
VWVW Logo

ABP update: jaarverslag 2022, nieuwe bestuurders en HR-checklist

ABP is het pensioenfonds voor overheid en onderwijs. In dit bericht staan verschillende updates van en over het ABP.

Lees meer
Nieuws
VWVW Logo

Deelname aan actie arbeidsongeschiktheidsverzekering sector waterschappen

We informeerden je de afgelopen tijd over de unieke actie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering. In samenwerking met WENB en Loyalis was er een speciale informatiecampagne rondom arbeidsongeschiktheid voor leden van de Vwvw.

Lees meer
Nieuws
VWVW Logo

De sector waterschappen moet zich steviger profileren op de arbeidsmarkt

De toenemende krapte op de arbeidsmarkt vraagt van de waterschapssector om zich steviger te profileren op de (regionale) arbeidsmarkt en nieuwe medewerkers duurzaam te binden en boeien. Het A&O fonds Waterschappen heeft vorig jaar 2 onderzoeken laten uitvoeren over het thema arbeidsmarkt.

Lees meer
Nieuws
VWVW Logo

Terugkoppeling: bestuursvergadering april

Op 7 april heeft het bestuur vergaderd met een volle agenda. We zetten de samenvatting van wat er is besproken op een rijtje.

Lees meer
Nieuwsarchief