ga naar de hoofdinhoud

Nieuws

Nieuws
VWVW Logo

Personeelsbestand sector waterschappen moet blijven groeien

De sector waterschappen staat voor grote opgaven. Om de veiligheid, kwaliteit en kwantiteit van water te waarborgen, steeg het aantal medewerkers in 2023 met 4,5%.

Lees meer
Nieuws
VWVW Logo

Waar vinden we de ‘Freek Vonk’ van het water?

Joyce van de Wijgert, HR business partner bij Waterschap de Dommel: aantrekkingskracht ontstaat niet vanzelf. Maak er serieus werk van en doe het vooral samen!

Lees meer
Nieuws
VWVW Logo

Plan voor overgang naar nieuwe ABP-pensioenregeling gepubliceerd

De Pensioenkamer heeft een concept-transitieplan gepubliceerd voor de overgang van de ABP-pensioenregeling naar het nieuwe pensioenstelsel.

Lees meer
Nieuws
VWVW Logo

Arbeidsongeschiktheidsstelsel op de schop?

De Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstelsel (Octas) heeft het kabinet op 29 februari geadviseerd over aanpassing van het stelsel voor langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Lees meer
Nieuws
VWVW Logo

Mantelovereenkomst WWplus: uitvoering sociale zekerheidsregelingen

Medewerkers uit onze sector hebben bij ontslag niet alleen recht op een WW-uitkering. Na afloop van die uitkering hebben zij mogelijk recht op een reparatie-uitkering. En bij reorganisatieontslag kan er sprake zijn van een aanvullende uitkering vanaf de startdatum van de WW.

Lees meer
Nieuws
VWVW Logo

Ondersteuning Banenafspraak en Diversiteit & Inclusie verandert

Vanaf 2024 is de ondersteuning op wet- en regelgeving rondom de Wet Banenafspraak overgenomen door de Vwvw. Één uitzondering, het A&O fonds voert nog wel de Monitor Banenafspraak uit onder de leden. A&O fonds Waterschappen ondersteunt daarnaast vanaf 2024 het thema Diversiteit & Inclusie in de breedste zin van beide woorden.

Lees meer
Nieuwsarchief