ga naar de hoofdinhoud

Arjan Guijt en Rolf Blankemeijer over arbeidskrapte in de waterschappen

De WENB en Vwvw zijn geïnterviewd voor een achtergrondartikel over de schaarste op de arbeidsmarkt in specifiek de watersector.

Het doel is de situatie in de watersector in beeld te krijgen en welke initiatieven en activiteiten er lopen om de personeelstekorten aan te pakken. In het interview worden vragen beantwoord zoals: hoe groot is het personeelstekort in de watersector, en op welke functiegebieden en deelsectoren? Zijn er specifieke arbeidsmarktproblemen waar de watersector tegenaan loopt? Wat doet de watersector om de personeelsschaarste aan te pakken? Over het algemeen zien wij dat het langer duurt om functies in te vullen en/of steeds meer functies moeilijk vervulbaar zijn, zeker technische- en ICT-functies. Het is daarom noodzakelijk dat vroegtijdig met het middelbaar beroepsonderwijs en hogescholen wordt samengewerkt om studenten te interesseren voor ons werk in de watersector.

Wij zijn natuurlijk ook nieuwsgierig naar jullie ervaringen en initiatieven. Jullie kunnen reageren door een mail te sturen naar rblankemeijer@wenb.nl of aguijt@vwvw.nl.

Arjan en Rolf