ga naar de hoofdinhoud

Cao-tafel + jonge medewerkers uit de sector = nuttige bijeenkomst

De cao Werken voor waterschappen geldt voor iedereen in de sector. Ook voor jonge medewerkers tot 35 jaar. Precies met die groep gingen het A&O fonds Waterschappen, de Vwvw en de leden van het cao-overleg in gesprek: hoe kan de sector waterschappen voor jongeren nog aantrekkelijker worden gemaakt?

Op 14 februari was de bijeenkomst waaraan jongerenvertegenwoordigers van 30 van de 35 organisaties uit de sector waterschappen deelnamen.

Jongerenbijeenkomst

Doorgroei, vitaliteit, werk-privébalans en profilering

Belangrijke thema’s die door de jongeren naar voren werden gebracht waren: mogelijkheden voor doorgroei zowel binnen de functie als organisatie en aandacht voor vitaliteit en werk-privébalans. Ook benoemde de jonge medewerkers te willen bijdragen aan het verbeteren van het imago van de sector bij jongeren die starten op de arbeidsmarkt.

Oplossingen

Aan het einde van de middag sloten de leden van het cao-overleg aan bij de bijeenkomst. De jonge medewerkers presenteerden hun oplossingen voor gesignaleerde obstakels en gingen hierover met hen in gesprek.

Smaakt naar meer

In vervolg op de bijeenkomst wil het cao-overleg met een afvaardiging van de deelnemers voorafgaand aan de cao-onderhandelingen later dit jaar nog een keer om de tafel zitten. Na deze succesvolle eerste bijeenkomst is bij de cao-tafel het idee ontstaan om jaarlijks een sessie met jonge medewerkers te laten plaatsvinden.