ga naar de hoofdinhoud

Een geslaagd Delegatie Diner 2022!

Op 22 september vond ons jaarlijkse exclusieve Delegatie Diner plaats in Stadsvilla Sonsbeek.

Werkgeversleden van cao-onderhandelingsdelegaties binnen en buiten de WENB kwamen bij elkaar om ervaringen te delen en elkaar te inspireren over het cao-proces. Dit jaar stond in het bijzonder de zoektocht naar verbinding centraal. Verbinding tussen werkgevers onderling, werkgevers en vakbonden en cao-partijen en werknemers.

Paul-Peter Feld en Paul Isaak vertellen meer
Best ingewikkeld. Hoe doe je dat? Werkgeversvertegenwoordigers Paul-Peter Feld van de WENB sector NWb en Paul Isaak van de werkgeversvereniging FME presenteerden hun vernieuwde aanpak, waarmee zij geslaagd zijn om de arbeidsverhoudingen in hun sector te verbeteren en verbinding te maken met alle belanghebbenden. Deze inspanningen bleken in beide gevallen een positief effect te hebben op het verloop van de recente cao-onderhandelingen waarbij in een ongekend korte periode cruciale afspraken gemaakt konden worden die recht doen aan de huidige bijzondere omstandigheden waar werkgevers en hun medewerkers in verkeren. Vooraf werken aan goede arbeidsverhoudingen bleek daarmee een gouden investering, in een situatie waarin partijen elkaar hard nodig hadden voor het gezamenlijk aangaan van uitdagingen.

In gesprek
Na een heerlijk diner zijn we met elkaar in gesprek gegaan om ervaringen binnen en buiten de sectoren te delen en elkaar van nieuwe inzichten te voorzien. In deze bijzondere tijd met uitdagingen op het gebied van arbeidsmarktkrapte en de ongekend hoge inflatie, is een goede cao waarin alle partijen zich kunnen vinden belangrijker dan ooit. De cao-afspraken over bijvoorbeeld het inkomen, geven medewerkers en werkgevers duidelijkheid en daarmee zekerheid in deze hectisch tijden. Een sector-cao verbindt werkgevers over een gezamenlijke aanpak van de inflatie of de instrumenten om de krappe arbeidsmarkt het hoofd te bieden en voorkomt dat oplossingen die in de ene organisatie worden bedacht de problemen van een collega-organisatie worden. Voor een werkgeversvereniging is het daarom belangrijk dat alle partijen met elkaar in gesprek en in verbinding blijven om de gezamenlijke uitdagingen aan te gaan en zo invulling te geven aan verantwoordelijk en aantrekkelijk werkgeverschap.

Delegatie Diner 2022