ga naar de hoofdinhoud

Inclusie vanuit verschillende perspectieven

Het jaarthema van de WENB is inclusie. Na de aftrap op ons verenigingsdag ‘All Inclusive’ hielden we op Diversity Day in samenwerking met onze leden een online webinar over ‘Inclusief werken: hoe doe je dat?’

Hoe ga je het gesprek met elkaar aan? Luisteren vanuit de ‘jij’ intentie met oprechte nieuwsgierigheid om echt te weten hoe de ander er in zit.

Om het jaarthema invulling te geven en je te inspireren en informeren over inclusie, organiseren we de komende tijd speciaal voor onze leden vier workshops.

Inclusief werkgeverschap, wat betekent dat?

WENB is partner van De Normaalste Zaak (DNZ). Samen met Steven Hubeek van DNZ gaan we in op hoe je als werkgever kan groeien naar een inclusieve organisatie. Hoe begin je? Wat is een inclusieve organisatie? Wat moet je vooraf weten? Wat zijn succesfactoren en wat werkt niet. Een interactieve workshop waar we de praktijk bij elkaar brengen en samen naar oplossingen zoeken. Wie weet leidt deze workshop weer tot een volgend inclusievraagstuk wat we samen verder gaan verkennen.

De workshop vindt online plaats op 8 december van 14:00 tot 16:00 uur. Aanmelden kan hier.

PS: ook vanuit De Normaalste Zaak worden kennissessies en inspiratiesessies georganiseerd. Benieuwd naar de verschillende onderwerpen? Kijk hier voor de agenda.

Inclusieve communicatie

Tijdens deze workshop horen we van de expert op het gebied van inclusieve communicatie, Hanan Challouki, het belang van inclusieve communicatie. Onze samenleving bestaat uit vele verschillende groepen. Wat kun je in je communicatie doen om jouw doelgroep(en) te bereiken of hoe verbreed je je doelgroepen? Na deze workshop kijk je nooit meer hetzelfde naar een tekst.

De workshop vindt online plaats op 19 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan hier.

Open hiring

Open hiring betekent dat iemand gewoon bij je aan de slag gaat, als die persoon denkt de geschikte kandidaat te zijn voor de vacature. Dus geen sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht waar je vandaan komt of wat je in het verleden hebt gedaan. Het enige wat telt is de motivatie om te werken. Zonder vragen. Hoe kan dat voor je werken? En wat vraagt dat van jou als werkgever? De Start Foundation neemt ons mee in de wereld van Open Hiring.

De workshop vindt online plaats op 16 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan hier.

Afstand tot de arbeidsmarkt beperken

Hoe zet je die stap om de samenleving toegankelijker en inclusiever in te richten? Rick Brink, voormalig minister Gehandicaptenzaken, geeft zijn perspectief hoe het anders kan. Hoe ziet een inclusieve samenleving er uit, zodat ook mensen met een beperking volledig mee kunnen doen. Welke lessen kan je hier als werkgever uit meenemen.

De workshop vindt online plaats op 16 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan hier.

Verdere informatie over de workshops volgt. Houd de themapagina en de eventkalender van de WENB daarom goed in de gaten!