ga naar de hoofdinhoud

Inclusieve communicatie nuttig én nodig

“Het gebrek aan diversiteit leidt tot ondervertegenwoordiging, blinde vlekken en gemiste kansen.”

Hanan Challouki nam ons vorige week tijdens de online workshop mee in de wereld van Inclusieve Communicatie. Niet alleen leidt het gebrek hieraan aan blinde vlekken en gemiste kansen, inclusieve communicatie maakt je werk relevant, effectief en future-proof. Inclusie is een werkwoord en het kost tijd en energie om resultaten te boeken.

We kunnen er niet meer omheen: inclusie en diversiteit is niet alleen nuttig, maar ook nodig voor een toekomstbestendige (werk)omgeving. De maatschappij verandert qua samenstelling en dat werkt overal in door. Met inclusieve communicatie streef je naar toegankelijkheid, herkenning en begrip. Het is positief en vrij van stereotypen. Tijdens de workshop gingen we interactief aan de slag met relevante communicatievraagstukken van de aanwezigen. We hebben aan de hand van voorbeelden geleerd dat betrokkenheid authenticiteit vereist en geen tokenism.

Wat kan je concreet toepassen om je communicatie inclusief te maken? Communicatie wordt vaak gebaseerd op stereotypen. Wees alert als het gaat over onbewuste vooroordelen. Stem je communicatie af met je doelgroep en durf bepaalde clichés in vraag te stellen.

We kijken terug op een inspirerende workshop met praktische tips. Wil je meer weten wat je kunt doen op het gebied van inclusie? Er staan nog twee bijeenkomsten op de agenda:

Wees welkom en graag tot dan!