ga naar de hoofdinhoud

Nieuwe uitgave boek ‘UWV ontslagprocedure – uitvoeringsregels en regelgeving’

De uitgave ‘UWV ontslagprocedure – Uitvoeringsregels en regelgeving’ is het naslagwerk voor werkgevers, werknemers en rechtshulpverleners die te maken krijgt met UWV bij het voeren van een ontslagprocedure. De laatste editie van ‘UWV ontslagprocedure’ verscheen in 2020, en was toe aan een herziening. Alle teksten zijn daarom bijgewerkt naar de stand op 1 april 2023.

Deze uitgave bevat de nieuwe uitvoeringsregels die UWV in acht neemt bij de behandeling en beoordeling van ontslagaanvragen om bedrijfseconomische redenen of wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. Daarnaast bevat deze uitgave alle relevante wet- en regelgeving en wijzigingsbesluiten die bij de UWV ontslagprocedure van toepassing zijn.

Wat is er nieuw?

De uitvoeringsregels zijn per 1 april 2023 geactualiseerd en met een aantal onderwerpen uitgebreid om een nog scherper beeld te geven over de ontslagprocedure bij UWV. Het hoofdstuk over collectief ontslag is geactualiseerd. Ook is de uitleg uitgebreid over bijvoorbeeld de cao-ontslagcommissie, de mogelijkheid van arbitrage, het inzagerecht in een ontslagdossier, aanvullend uitstel bij een voorlopige aanvraag en de procedure als er bij een ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid nog geen WIA-beslissing is.

Tussentijdse wijziging regels

De Uitvoeringsregels kunnen tussentijds worden gewijzigd. De actuele versies staan op de website van het UWV: www.uwv.nl/regelgevingontslag. De adressen van de vestigingen van Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV staan op www.uwv.nl/werkgevers/contact-ajd.

Boek bestellen

Het boek is te bestellen via uitgeverij Boom als e-book en paperback.

> Naar de bestelpagina van Boom uitgeverij