ga naar de hoofdinhoud

Ondersteuning Banenafspraak en Diversiteit & Inclusie verandert

Vanaf 2024 is de ondersteuning op wet- en regelgeving rondom de Wet Banenafspraak overgenomen door de Vwvw. Één uitzondering, het A&O fonds voert nog wel de Monitor Banenafspraak uit onder de leden. A&O fonds Waterschappen ondersteunt daarnaast vanaf 2024 het thema Diversiteit & Inclusie in de breedste zin van beide woorden.

In de afgelopen jaren werd het thema diversiteit met name ingevuld door ondersteuning op de Wet Banenafspraak. Het onderwerp Banenafspraak is nu integraal onderdeel geworden binnen het brede thema Diversiteit & Inclusie.


A&O fonds: draagvlak creëren en ervaringen delen
De vraagstukken met betrekking tot draagvlak creëren en delen van ervaringen met betrekking tot het realiseren van voldoende banen voor mensen met een doelgroep-verklaring blijft bij het A&O fonds. Met name als onderdeel van een diverse en inclusieve organisatie en het meten daarvan (de monitor). 


Vwvw: delen informatie Banenafspraak en arbeidsrechtelijke zaken
Bij de Vwvw zijn het delen van informatie en het beantwoorden van vragen over de Wet Banenafspraak en arbeidsrechtelijke zaken die voortkomen uit de Wet of CAO belegd. Het contact onderhouden met het VSO op het thema Banenafspraak en deelname aan het sector O&O projectleidersoverleg wordt ook door de Vwvw ingevuld. Indien nodig leggen we vragen voor aan deskundigen bij het UWV of Opnaar25.000 banen.


Nieuwsbrief Diversiteit & Inclusie vervalt
Mocht je op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen rondom de wet Banenafspraak meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Op naar de 100.000.


Online informatie
Online informatie over wet- en regelgeving op het gebied van de Wet Banenafspraak gaat per januari van de website A&O fonds Waterschappen over naar de website van de Vwvw. 


Vragen?
Stel ze aan Arjan Guijt, adviseur Werkgeverszaken, Vereniging werken voor waterschappen: aguijt@vwvw.nl of aguijt@wenb.nl