ga naar de hoofdinhoud

Van SCHAFTKEET naar SAFETYKEET

Klaar voor een tour door Nederland langs GEO-bedrijven.

Afgelopen dinsdag was de opening van de SAFETYKEET in Arnhem. Jeroen Buckens van de Arbeidsinspectie knipte het veiligheidslint door en Andre Hertog, directeur van IRADO en bestuurslid van het O&O-fonds GEO, onderstreepte in een speech het belang van de KEET. 

De SAFTEYKEET is een mobiel veiligheidscentrum speciaal ontwikkeld voor de GEO-sector. In deze sector vinden helaas relatief veel arbeidsongevallen plaats. Met de SAFETYKEET wordt aandacht besteedt aan veilig werken in de afvalinzameling, groen en reiniging. De uitschuifbare trailer is geïnspireerd op een escape room, maar is anders qua content, spellen, inrichting en interactieve games. In de KEET worden fysieke en sociale veiligheid getraind. Dit kan met begeleiding maar ook aan de hand van korte handleidingen en instructiefilmpjes in de KEET.

Vijftig geïnteresseerden hebben tijdens de opening de SAFETYKEET voor het eerst live uitgeprobeerd. De aanwezigen kwamen van zowel GEO als niet GEO bedrijven uit de afval- en milieubranche. Daarnaast waren er vertegenwoordigers van andere O&O fondsen, collega sectoren, arbeidsinspectie en bouwers van de Keet aanwezig. Een aantal beladers en chauffeurs willen na het uitproberen van de KEET ook graag deze ervaring met hun collega’s delen. 

Nu de SAFETYKEET helemaal operationeel is, gaat deze op tournee door Nederland. De KEET is te huur via deze website. Het idee is dat we met de KEET het veiligheidsbewustzijn bij beladers en chauffeurs uit de sector verhogen door de KEET letterlijk laagdrempelig voor de deur van het bedrijf te zetten en hen op een interactieve manier kennis te laten maken met de risico’s in het werk. 

Wil jij gebruik maken van deze KEET? Reserveer hem hier.

Opening Safetykeet