ga naar de hoofdinhoud

Verkiezingen Overheidsmanager en Beste Overheidsinnovatie 2023 geopend!

Vanaf nu kan je de overheidsmanager of -innovatie nomineren die volgens jou de titel Overheidsmanager van het Jaar en de Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2023 verdient!

De verkiezingen hebben het doel om transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur te bevorderen door het werk van goede overheidsmanagers en innovaties uit te lichten en te belonen.

Logo overheidsawards

Criteria beste overheidsmanager

Jetta Klijnsma, voorzitter van de jury voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, zoekt naar een manager binnen het thema ‘Met Passie en Plezier voor de Publieke Zaak’. De overheidsmanager van het jaar 2023 laat zijn of haar organisatie met passie en plezier werken aan de uitdagingen waar de overheid voor gesteld staat. Want juist die houding is nodig om complexe opgaven het hoofd te bieden en het vertrouwen in de overheid te vergroten. De Overheidsmanager van het Jaar toont hart voor de publieke zaak en straalt trots en vertrouwen uit dat medewerkers inspireert. Hij of zij weet hiermee de medewerkers te binden en te boeien en geeft hen het vertrouwen om samen de klus te klaren!

De overheidsmanager van het jaar verkiezing

Kenmerken van overheidsinnovatie

In deze roerige tijden zijn innovaties nodig om goed in te spelen op complexe uitdagingen. Een échte innovatie maakt impact. Het is meer dan alleen een verbetering, het is een echte vernieuwing. Innovaties zijn te vinden in een groot aantal categorieën. Er zijn sociale, technologische, digitale, bestuurlijke en organisatorische innovaties. Ze doen zich voor in producten, diensten, voorzieningen, communicatie en processen. Ze bestaan binnen organisaties, maar ook tussen organisaties. Kortom, een enorm veelzijdige context waarin innovaties tot stand komen. Bij de Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2023 is de jury, onder leiding van juryvoorzitter Jan van Zanen, op zoek naar innovaties die het verschil maken.

> lees hier de criteria waar een deelnemende innovatie aan moet voldoen

Beste overheidsinnovatie van het jaar verkiezing

Nomineer jouw manager en/of innovatie

De Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar is geopend tot en met 16 juni 2023. Nominaties voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar zijn welkom tot en met 27 juni 2023. Op 28 november 2023 zijn de uitreikingen van de Overheidsawards aan de Overheidsmanager van het Jaar en de Beste Overheidsinnovatie van het Jaar.

> nomineer hier jouw manager en/of innovatie