Verkiezingen Overheidsmanager en Beste Overheidsorganisatie van 2020 geopend

Nederland bevindt zich in een roerige periode. Overheidsorganisaties nemen belangrijke besluiten die invloed hebben op de gehele Nederlandse samenleving op korte en lange termijn. Welke manager of organisatie is in staat om op een juiste manier in te spelen op deze complexe opgaven? Vanaf nu is het mogelijk om kandidaten te nomineren voor Overheidsmanager van het Jaar en de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020.

Op 9 november 2020 worden de Overheidsawards uitgereikt. Nominaties zijn welkom tot en met 25 juni 2020. 

> nomineer jouw favoriete overheidsmanager en overheidsorganisatie

Beste Overheidsorganisatie

Jan van Zanen, juryvoorzitter van de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar, wil een krachtige organisatie bekronen die met de constante wil om te verbeteren het verschil maakt, passend binnen de door de jury opgestelde dimensies. Ook in deze roerige periode dient de organisatie goed in te spelen op de uitdagingen die in haar omgeving spelen. 

> dimensies voor de beste overheidsorganisatie van 2020

Beste Overheidsmanager

Jetta Klijnsma, juryvoorzitter van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, is op zoek naar vooruitstrevende managers die passen binnen het thema 'Tussen Systeem en Maatwerk'. De Overheidsmanager van 2020 is iemand die maatwerk ruimte durft te geven en goed inspeelt op onverwachte (crisis)situaties. Hij/zij stimuleert het besef dat het effect van het handelen van belang is, ook als dat betekent dat je af en toe buiten de lijntjes moet denken en doen.

> criteria voor de beste overheidsmanager van 2020

Eerdere winnaars

In 2018 was waterschap Aa en Maas de winnende overheidsorganisatie. In 2019 was het gemeente Tilburg. Gaat er in 2020 weer een waterschap met die prijs vandoor?

> bekijk hier ook de eerdere finalisten van overheidsmanager van het jaar

Organisatie

De Verkiezingen worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), NEderlandse Norm (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).