Waterschap Aa en Maas genomineerd voor FUTURPROOF award 2021

De FUTURPROOF award wordt ieder jaar uitgereikt aan de overheidsorganisatie die voorop loopt met verjonging en toekomstgericht is. De drie finalisten voor de FUTURPROOF award 2021 zijn bekend en waterschap Aa en Maas is één van hen!

De andere genomineerde organisaties zijn gemeente Lelystad en het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum (DGOTC). FUTUR heeft de genomineerde organisaties uitgedaagd om in een filmpje te laten zien waarom zij de award verdienen. Bij de 3 uiteindelijke finalisten kwam FUTURPROOF het meest naar voren.

> bekijk het nominatiefilmpje van Aa en Maas

Klaar voor de toekomst

“Het feit dat zo’n 20% van alle 500 werknemers onder de 35 jaar is, geeft al wel aan dat Aa en Maas waarde hecht aan verjonging”, zegt Simone, directie- en bestuursassistent bij Aa en Maas. Cas is medewerker digitale transformatie bij Aa en Maas, hij ziet het waterschap als een organisatie die je volop de ruimte geeft om je te ontplooien, ontwikkelen en groeien. “We zetten actief in op nieuwe ontwikkelingen en nieuwe innovaties. Zo zorgen we ervoor dat we klaar zijn voor toekomst, in plaats van dat deze ons overkomt.”

Uitreiking FUTURPROOF award

Op 4 en 11 december vinden de online jurybezoeken plaats, waar de jury de finalisten nóg beter leert kennen en ze de hemd van het lijf kan vragen. Tijdens de jurybezoeken laten de finalisten zien hoe zij werken aan de hand van de criteria voor een FUTURPROOF organisatie. De winnaar van de FUTURPROOF award 2021 wordt bekendgemaakt tijdens FUTUR LIVE op 21 januari 2021.

Over FUTUR

FUTUR is hét landelijke netwerk van én voor jonge ambtenaren die werkzaam zijn bij overheidsorganisaties in Nederland. FUTUR streeft naar een publieke sector die zich blijft uitdagen en vernieuwen door de stem van de jonge ambtenaar te laten horen. De Vereniging werken voor waterschappen heeft een tweejarige samenwerking met FUTUR, omdat de Vwvw het belangrijk vindt om ook jonge ambtenaren al vroeg te betrekken bij besluitvorming en het kijken naar de toekomst.

> nieuwsbericht FUTUR ‘verlenging samenwerking vereniging werken voor waterschappen'