Cao-onderhandelingen: eerste cao-overleg van 2021

In februari hebben de vakbonden CNV Overheid en FNV Overheid en de werkgeversdelegatie de cao-onderhandelingen hervat. Hoewel partijen er nog niet uit zijn, is er wel voldoende basis om verder te praten.

De Vereniging werken voor waterschappen en de vakbonden FNV en CNV hebben het cao-overleg hervat, omdat het vorig jaar niet is gelukt om een nieuw cao-akkoord te sluiten voor 2021. Daarom is de huidige cao met ingang van 1 januari 2021 stilzwijgend verlengd voor een periode van één jaar, zonder nieuwe afspraken over bijvoorbeeld een salarisverhoging. Deze cao blijft van kracht tot er, eventueel met terugwerkende kracht, nieuwe afspraken worden overeengekomen.

Om de tafel

Cao-partijen zijn in februari weer met elkaar om de tafel gegaan om het overleg over een nieuwe cao te vervolgen. Er is constructief doorgesproken over de thema’s die cao-partijen van belang vinden voor de toekomst van de mensen die voor de sector waterschappen werken, zoals loopbaanbestendig en levenslang ontwikkelen. Ook is een salarisverhoging over het jaar 2021 aan de orde gekomen.

 

Het volgende overleg staat eind maart gepland, dan praten de partijen door over deze thema’s.

 

> de cao-onderhandelingsdelegatie