ga naar de hoofdinhoud

Terugkoppeling Algemene Ledenvergadering juni

Op 23 juni 2022 heeft de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Vwvw vergaderd. In deze vergadering hebben de leden kennis gemaakt met de werkgeversvereniging WENB die vanaf 1 juli 2022 de Vwvw gaat ondersteunen bij al haar werkzaamheden en activiteiten. Door deze nieuwe ondersteuning moest het Huishoudelijk Reglement van de Vwvw worden gewijzigd. De ALV heeft hiermee ingestemd.

Benoemingen en herbenoemingen

De ALV heeft verder ingestemd met de benoeming van Manita Koop (DB-lid hoogheemraadschap van Delfland) tot lid van het bestuur van de Vwvw en de heren Toine Poppelaars (waterschap Scheldestromen) en Jacob Knoops (waterschap Rivierenland) zijn herbenoemd voor een periode van 3 jaar. 

> Bekijk wie er in het bestuur zitten

En kennisgenomen van de benoeming van Peter Heijboer (waterschap Vechtstromen) en herbenoeming van Pieter Sennema (waterschap Aa en Maas), Wouter Slob (waterschap Zuiderzeeland) en Klaas Laansma (waterschap Rijn en IJssel) in de Adviescommissie Arbeidsvoorwaarden en Werkgeverschap (AAW) van de Vwvw. 

> Bekijk wie er in de AAW zitten

Jaarrekening en onderzoeken

Verder heeft de ALV de jaarrekening 2021 goedgekeurd en het bestuur decharge verleend. Wat betekent dat de ALV het beleid als het ware goedkeurt.

Overige punten die zijn besproken en waarvoor aandacht is gevraagd om in de eigen organisatie aandacht aan te geven zijn de Monitor Banenafspraak 2021 en de resultaten van het sectoraal Medewerkersonderzoek.

Transitie naar nieuw pensioencontract

De ALV werd afgesloten met een presentatie van het ABP over de transitie naar het nieuwe pensioencontract waarvoor nu een wetsvoorstel ligt bij de Tweede Kamer.