ga naar de hoofdinhoud

Terugkoppeling: bestuursvergadering april

Op 7 april heeft het bestuur vergaderd met een volle agenda. We zetten de samenvatting van wat er is besproken op een rijtje.

Allereerst werd gesproken over FUTUR. De Vwvw heeft een partnerovereenkomst met FUTUR, het jonge ambtenaren netwerk van Nederland. Vanuit de Vwvw heeft Cis Apeldoorn, secretaris-directeur van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, de contacten met FUTUR overgenomen van Wouter Slob, secretaris-directeur van waterschap Zuiderzeeland. Cis kon gelijk aan het werk in de jury voor de verkiezing van de jonge ambtenaar van het jaar 2023.

Hanane el Hadouchi (gemeente Amsterdam) is de Jonge Ambtenaar van het jaar 2023

Waterschapsverkiezingen

Het bestuur heeft gesproken over de uitslagen van de Waterschapsverkiezingen die mogelijk gevolgen hebben voor de samenstelling van het bestuur, de Adviescommissie Arbeidsvoorwaarden en Werkgeverschap (AAW) en de ledenvergadering. Enkele leden van deze gremia zullen namelijk niet terugkeren als waterschapsbestuurder, wat ook gevolgen heeft voor hun rol binnen de Vwvw.

Kennismaking

Een paar weken terug hebben bestuursvoorzitter Toine Poppelaars en Maarten Otto, voorzitter van het WENB bestuur, kennis gemaakt. Toine Poppelaars gaf een terugkoppeling van dit gesprek. Aanleiding hiervoor was de samenwerking tussen de beide verenigingen door de dienstverleningsovereenkomst (per 1 juli 2022) van de Vwvw met het servicebureau van de WENB. De voorzitters bespraken de eerste ervaringen met de ondersteuning en de gemeenschappelijke werkgeversthema’s van hun beider verenigingen. Beide voorzitters spraken het vertrouwen uit dat dit het begin is van een goede en duurzame samenwerking.

> Lees meer over de kennismaking

Vitale Sectoren Festival 2023

De Vwvw gaat financieel bijdragen aan het Vitale Sectoren Festival 2023. Dit evenement is een nieuw initiatief van zes vitale sectoren die dagelijks een belangrijke rol spelen in het functioneren van Nederland: energie, (afval)water, milieu, recycling, kabel en telecom. Het festival is op 5 oktober 2023 in de Prodentfabriek in Amersfoort.

> Meer over het festival

Banner vitale sectoren festival 5 oktober 2023

Genderdiversiteit

Tot slot is gesproken over de ontwikkelingen op het gebied van genderdiversiteit in de top van de (semi)publieke sector. Het wetsvoorstel ‘Genderdiversiteit in de top van de (semi-)publieke sector’ zal verplichtingen met betrekking tot het aandeel vrouwen in de (sub)top introduceren in de (semi-)publieke sector, die nu al verplicht zijn voor grote vennootschappen. De kern van het wetvoorstel is de (semi-)publieke sector te verplichten om een streefcijfer op te stellen van minstens 1/3 vrouwen in de (sub)top en een plan van aanpak te maken hoe zij dit cijfer gaan behalen. Het bestuur heeft besloten voorstellen hoe genderdiversiteit in de (sub)top van de sector waterschappen te verhogen verder uit te werken.