ga naar de hoofdinhoud

Terugkoppeling: vergadering Adviescommissie Arbeidsvoorwaarden en Werkgeverschap (AAW) maart

Vorige maand kwam de Adviescommissie Arbeidsvoorwaarden en Werkgeverschap (AAW) weer bij elkaar.

Er is teruggeblikt op de bijeenkomst van HR managers op 9 februari met als thema “Arbeidsmarkt” en van de bijeenkomst met jonge medewerkers in de sector op 14 februari 2023. De volgende HR bijeenkomst is op 11 mei 2023 bij het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en heeft als thema Strategische Personeelsplanning (SPP).

Collectieve zorgverzekeringen?

Ook is gesproken over de vraag of de sector de komende jaren moet door gaan met het faciliteren van collectieve zorgverzekeringen. De sector is hierover in gesprek met de koepels VNG en IPO. Er is sprake van terughoudendheid bij de AAW om hiermee door te gaan.

En verder

De AAW is bijgepraat over de gesprekken met de vakbonden over onder andere loonontwikkeling, inclusie, duurzame inzetbaarheid en vergroening van de arbeidsvoorwaarden. Tot slot heeft de AAW kennis genomen van de stand van zaken van de paritaire werkgroepen cao-teksten, verruiming ontziemaatregel en wachtdienst/onregelmatige dienst en ploegendienst.

Over de AAW

De Adviescommissie Arbeidsvoorwaarden en Werkgeverschap (AAW) is opgericht om het bestuur te adviseren over de beleidsterreinen Arbeidsvoorwaarden, Arbeidsomstandigheden, Arbeidsmarkt en Arbeidsverhoudingen. De AAW vergadert zo’n 6 keer per jaar en brengt op verzoek van het bestuur gevraagd en ongevraagd advies uit aan het bestuur.

> de leden van de AAW